Oliva trencada

Wednesday, May 13, 2009

Mai millor dit

Això ens conta n’Alba Muñoz, periodista del Principat, en referent al nou moviment de grups que canten en la seua llengua materna:
“Entorn a la qüestió de si aquest bon grapat de grups d'indie i pop independent que canten en català, ara que tot just fa 50 anys del sorgiment de La Nova Cançó catalana, es podrien considerar com a revitalitzadors del panorama musical al nostre país: El pop independent català i l'indie estan fent ressorgir la música en català com feia molt de temps no passava. Gent de tot l'estat i de l'estranger aprecïen aquests artistes, així com les seves particularitats creatives.
A més, la tendència és fugir de la producció per a les masses i fer una música espectacularment innovadora, poètica o sandunguera, però sempre molt lliure. Torna el lirisme, la producció íntima i introspectiva, al menys, torna la creació sense que el públic sigui el màxim déu dels cels, i a més en un mercat difícil pel tema lingüístic. Com si una nova generació d'autors catalans hagués trobat el moment de deixar-se anar, de crear sense barreres. El resultat és que aquests nous grups estan sorprenent a tothom per la seva qualitat i innovació, i que molta gent que s'havia cansat de la producció musical existent en català ha tornat a interessar-s'hi. Aquests artistes, a més, mai reneguen dels seus orígens, sinó que la cultura pròpia, encara que sigui de poble petit, s'exalta en contra de l'excessiu "barcelonisme" o centralisme cultural. Estem davant una possible "nova nova cançó"?”

P.D: Esteim d’acord?

2 Comments:

At 12:34 PM, Blogger senior said...

Jo, en algunes coses, no. Divendres que ve li ho diré en directe, que he quedat pa dinar.

 
At 12:24 PM, Anonymous Pep said...

Si, jo tal vegada el que no acab de veure és l'unió dels tres moviments com a si fossin una continuació uns dels altres, quan normalment el moviments musicals sempre han estat rupturistes amb els seu passat...
Però està clar que els mitjans se lis està passant l'arròs, cosa que fa que el públic no entengui molt bé el que està passant.
Evidentament el nom de Nova nova cançó no és molt representatiu del que realment està passant. Perquè realment el que està passant no té nom.
Música federal?

 

Post a Comment

<< Home