Oliva trencada

Saturday, October 25, 2008

Apropa't

No és ni una novetat, ni tampoc un clàssic (bono, qui sap, mentre hi hagi modes, hi ha esperança).
El segon disc de Savath & Savalas difereix bastant del primer disc, del també magnífic
Folk Songs For Trains, Trees, and Honey. La principal diferència és la inclusió de la senyoreta Eva Puyuelo, una veu que canta en varis idiomes, i que a partir d’aquest segon disc serà una peça fonamental pel transcurs del grup.
La música continua a càrrec del senyor Guillermo Scott Herren, un mag de l’orfebreria dels sons que es troben a mig camí entre l’electrònica i l’electroacústica. Herren també conta amb un projecte paral·lel, Prefuse 73, digne de ser escoltat fins a l’eternitat.
En Apropa’t el més interessant és la quantitat d’idiomes empleats: castellà, català i portuguès, però curiosament no hi trobam cap de les cançons que hi sigui cantada en anglès. Això em fa pensar de la gran quantitat de grups de Catalunya, molt d’ells de l’anomenada escola Indie, que han deixat de banda cantar en anglès, aquell idioma que ens feia tan universals, per decantar-se per uns idiomes més propers com són el castellà o el català. I no tan sols ha passat a Catalunya, sinó també a Espanya, molts de grups també deixat de banda l’anglès per cantar en castellà.
Ara només falta que la gent s’apropi a aquests grups.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home