Oliva trencada

Thursday, October 09, 2008

Entre Cavorques i Albió, un dietari.


Bartomeu Fiol no és un geni, emperò és un mestre. Sa veritat no sé que és pitjor, si ser un geni envoltat d’estores vermelles i grans titulars, o ser un mestre que només ensenya el que aprèn, sense cap més misteri que la genialitat. La genialitat de Catalunya?, no, la genialitat de Cavorques.
El llibre, com a llibre, no és un gran llibre (es a dir no és una novel·la), emperò com a dietari és un gran affair .Els assumptes que tracta són reflexions, projectes literaris, apunts, aforismes i aproximacions relatives a lectures, processos de creació i, en fi tot allò que té a veure amb els avatar i l’alta exigència que necessàriament es vinculen amb la creació literària i amb la figura del lector, que Fiol no es cansa de reivindicar.
Fiol és el nostre Kafka. En el fons és un escriptor underground, no sé si el fet d’escriure en Català, o en Cavorquí, és ja de per sí underground, inclusiu a la mateixa Illa.
Entre Cavorques i Albió, un dietari és un llibre que et fa sentir com un lector que escriu en el seus moments lliures, i que segons la llibertat de cada del lector, aquest escriurà més o menys.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home