Oliva trencada

Thursday, October 08, 2009

HTML vs Offset

Fa un temps que es comenta i cotillea la funció de la premsa escrita, el que ha aportat, el que està aportant ara i com hauria de canviar per no quedar-se obsoleta com un casette dels AC/DC enmig del Corte Inglés.
Crec que apart de la funció informativa de la clàssica revista de paper també té una funció contextual. Em refereix a les situacions on es solen llegir una revista, en el banyo fent el darrer procés de la digestió, en el metro, en el bus, a l’avió, a l’espera d’una consulta de qualsevol tipus de metge, a un parc, a un bar esperant una cita, etc... Crec que són aquestes situacions les que li donen glamour i honradesa a les publicacions de paper, molt més que els seus propis continguts.
Ara bé, si cercam i contrastam qui té millor continguts, si la premsa escrita o la premsa digital, me decantaria per la digital sense dubte, és més actual, hi ha més opinions, inclòs hi pots deixar sa teva opinió, és més neta, més barata i més comunicativa.

Aquestes paraules les escric perquè em sembla bastant fort el que he vist a una revista escrita aquest mes. La primera paradoxa és que la seva secció local estava més plena de grups estrangers que no pas de locals - hi ha més informació musical al Diari de Balears que no pas a una revista especialitzada, ja sé que el diari ho fan cada dia, però en refereixo contrastant només la edició d’un dia del diari amb l’edició mensual de la revista, pel que l’equació hauria de ser molt més favorable a la revista especialitzada que ha tingut quasi un mes per posar continguts que no pas un diari local que necessita omplir 8 pàgines de cultura cada dia- ; - també entenc que té més importància que venguin les grans figures de fora que no pas els 4, o 400, grups matats que hi ha aquí-. En definitiva, molt de suport your local scene, però tot això és una comèdia d’un dia.
La segona paradoxa és que a la secció de discos tengui la mateixa puntuació el disc de Pereza que el discos de Emilio José i Anímic. Em pareix més absurd que no pas criticable. Ja el gustos no es poden criticar però el que si es pot fer es no compartir. Per això m’agrada més la premsa digital, perquè pots escriure que no estàs a favor de la premsa escrita per uns.

La Història fins ara havia estat escrita pels vencedors, però ara amb Internet, serà modificada pels vençuts.

5 Comments:

At 10:03 PM, Blogger senior said...

Clar i net

 
At 10:55 PM, Anonymous Pp said...

Clarinete...

COm va el vinyl del Brutals?,,,
SAlut.

 
At 9:54 PM, Anonymous magda said...

La 'local scene' ja ha parlat dels menorquins Petrus? Que bons! Jo no hi poso estrelletes, no sigui que coincideixi amb Emilio José (uf, quina Pereza..).

 
At 1:07 AM, Anonymous Pep said...

Sa 'local scene' no està al dia...
encara està a l'ús allò que li diguem l'efecte: "Bienvenido Mr. Marshall". Només interessen els grups que venen de fora, bé, ells ho s'ho perden.
Almanco a noltros ens queda dues de ses eines més importants per estar al dia: La curiositat i el myspace. Amb elles un mateix va investigant i fent de ses seves.

 
At 3:30 AM, Anonymous Anonymous said...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu

 

Post a Comment

<< Home