Oliva trencada

Wednesday, January 07, 2009

Al pan, pan y al libro, libro.

Librazo o Llibraç, dues formes totalment incorrectes, tan política com gramaticalment, per a definir aquest gran llibre: Una llengua musicada de la meua amiga i ex-companya de feina Carla González. M’ha sorprès molt la feina documental que ha fet i que ha sabut tan bé plasmar dins aquest Llibraç. Un llibre indispensable per aquells que vulguin conèixer la història actual de la música en català-valencià-balear. Hi ha de tot, des de com va sorgir la Nova Cançó, el revifament de la Música Popular (no confondre amb el Pop, que crec que és una paraula anglosaxona amb diferent matís que el tenen les paraules Música Popular, ja dic, crec que és així, o al manco és el que diu el senyor B. Majoral a la Facultat, però bono tots nos podem equivocar, inclòs el senyor Majoral), el paper dels mitjans de comunicació, el present i futur de la música en català, opinions de les figures més importants dins la música feta a ca nostra, bono, encara no surten els Manel, però també hem d’entendre que és molt difícil estar a la darrera ona. En definitiva, un llibre molt interessant.


Una llengua musicada. Edicions Documenta Balear. Col·lecció Menjavents 79.
INDIS-PENSABLE.

3 Comments:

At 7:49 PM, Anonymous Anonymous said...

Doncs Pep, així que pugui me'l llegiré pel que dius deu ser interessant si...

jo de fet t'escric perquè no trobo enlloc ton mail, i aquí tampoc el sé trobar... He penjat fotos d'un diumenge de Desembre a ca L'isaac i la Simo -alguna la vas fer tu- al "cara-llibre" (feisbuc)... però veig que t'has donat de baixa (i ja fas bé, ja...) li he donat a l'Isaac el meu mail escriu-me i te les envio... escriu-me tu si vols. Una abraçada!

 
At 9:07 PM, Blogger c. said...

Gràcies, Pep, per les floretes. Bé, la portada, de l'Helena Soler (elegeminada.blogspot.com), fa que guanye molt el llibre. Ens veiem el dia 30 a l'Heliogàbal. En tinc moltes ganes.

 
At 1:29 PM, Blogger Oliva trencada said...

Anna Girona: Hola... mmm.. fotos d'escudella i carn d'olla gironeses, sona bé... Si, em vaig donar de baixa del "cara-llibre" perquè no sé fer amics per internet, m'agrada més quedar amb ells per fer unes canyes, apart que mir l'ordinador mitja horeta al dia, el facebook és per gent que fa feina tot lo dia amb l'ordinador.
Te pas el meu e-mail: peptrailer@hotmail.com (però no li diguis a ningú).
Salut i un besote.
Carla:
Gràcies a tu, maca, per donar a llum aquest "llibraç". Desig que arribi a tots el llocs on hi hauria de ser. També és un bon llibre de consulta per als periodistes musicals.
Bona feina.
Salut i ens veim a l'Helio. Desprès toca el Biel Majoral.

 

Post a Comment

<< Home