Oliva trencada

Thursday, June 26, 2008

Intel i actual


El processador Intel és el més empleat dins aquesta actualitat a la qual esteim sotmesos. Tant els PCs com els Macintosh porten els intels més actuals dins ses seves entranyes. No hi ha molt per triar.
Aprofitant el joc de paraules, i canviant de tema, resulta que hi ha un parell d’intels de la Castella actual que estan molt preocupats, massa i tot, per l’estat de salut de la llengua castellana a l’estat espanyol.
El diari El Mundo va publicar fa uns dies un article a dues pàgines de l’escomesa de qualcuns d’aquests intel·lectuals castellans a garantir (exigir) que el castellà es parli per tota la nació, sobretot a les escoles, que és el punt calent.
Entre els intel·lectuals hi ha persones com Fernando Sabater i Vargas Llosa, els quals exposen un discurs de la talla: “Lo essencial per una democràcia és que tothom parli la mateixa llengua”. Toma ja!!.
Espero, i desitjo, que és refereixin a la llengua del coneixement, això encara lis faria més savis, encara que una miqueta pragmàtics. Emperò em temo que no van per aquí els tirs, les seves intencions es refereixen a la llengua castellana, i això els fa més nacionalistes que qualsevol partit nacionalista que no arriba al milió de votants.
O sigui que perquè això fos una democràcia de veres tothom hauria de fer el mateix (a tots els nivells), així tots seriem iguals, i ,per tant, sempre estaríem dins una unitat indissoluble.
Toma ja!!.
I jo que em pensava que la democràcia era la tolerància de la diversitat, però no!, és la tirania de la majoria.
Sa veritat és que el que més me indigna no és el que diuen (un discurs bastant passat de moda, ja que el català, el basc i el gallec tenen cova per més segles) el que més em sorprèn e indigna són les persones que ho diuen, persones amb estudis i amb molt de coneixement, que han caigut baix, molt baix, ja que si no volen que desaparegui part de la cultura mil·lenària d’aquest estat pluricultural i plurilingüístic que comencin a defensar als més petits, “que no sólo de castellano vive el hombre”.
Des d’aquí estenc la meva mà a aquests “sabelotodos” perquè aprenguin ses 4 llengües oficials d’Espanya: Català, Basc, Gallec i Castellà, així seran intel·lectuals de veres.
Ja ho deia el meu padrí: “El primer que va pensar, la va cagar”.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home