Oliva trencada

Sunday, July 27, 2008

El tractat de Lisboa

Irlanda és un país singular. És l’únic del cinc països de les grans Illes britàniques que té autonomia pròpia, i no per això als irlandesos els impedeix ser simpàtics, enrotllats i autèntics.
Allà vaig entendre que el folk i el country d’Estats Units ve d’arrel irlandesa. Molts de músics irlandesos varen anar a Amèrica del Nord a guanyar-se el pa a principis del segle passat. Ells varen exposar les idees pel folk americà del segle XX. I ara, curiosament, molt de nord-americans d’arrel irlandesa tornen a Irlanda a conèixer les seves arrels, i qualcuns d’ells a guanyar-se el pa, ja que en Irlanda la música en directe, i la música en sí mateixa, forma part de la identitat cultural de sa gent. Què maco entrar als pubs i veure que en quasi tots ells tenen uns butacons on posa: ”Espai reservat als músics”. I no perquè sigui més proper, i més usual, no deixa de ser més artístic, més espiritual i més humà.


Vaig tenir el plaer de compartir tonades irlandeses amb els músics d’allà. Són gent molt oberta i que no tenen cap por a compartir sa música. De fet em varen demanar que tocas cançons de Mallorca, i lis vaig tocar un parell del disc que esteim preparant. Tocar Casa pagesa acompanyat de violí, banjo, mandolina, flauta i guitarres va ser tot un luxe, va ser millor que tocar a un d’aquests macro festivals d’estiu. Lis va agrada molt, de fet la tocaven i la xampurrejaven en catalanish. Possiblement i amb una mica de sort la incorporaran al seu cançoner irlandès.


Estic molt content per haver visitat la terra del avantpassats del meus guitarristes preferits: Jim o’rourke, David Grubbs i John Fahey.


Na Floren no volia tornar, es vol fer pagesa irlandesa i tenir 7 fills. Calma li vaig dir, hi ha més dies que llonganisses.


En Rory ens va fer de guia i de canta autor de carretera, com toca sa guitarra!!, com la fa sonar!!, acabarà sent un gran músic.


Sa furgo va aguantar tot el trajecte com un fidel animal de companyia. Ens va donar de menjar, de beure i lloc per dormir.
5 Comments:

At 12:22 AM, Blogger Joanet said...

quina cara de felicitat.
enhorabona :-)

 
At 8:22 PM, Anonymous Oliva said...

Hola Joan,, sort amb els concerts de Pecan Pie,,,
SAlut

 
At 2:36 PM, Anonymous Anonymous said...

Uep! Aixo vol dir que canviareu Irlanda per Grecia? Jo soc a Dublin ara mateix, gaudint del sol...i de la pluja!

Carla

 
At 9:28 AM, Anonymous magda said...

Hola, m'estic fent la maleta per marxar cap a Irlanda aquesta tarda, mentrens escolto Del Pla.

Espero que Irlanda em captivi tant com el vostre grup. I és que què millor ens podíem esperar de qui té de prefes a John Fahey o a Jim o'Rourke?

Ens veiem a inVICtro! Per cert, d'allà és Joana Serrat, una altra cantautora enamorada d'Irlanda.

Bones vacances!

magda

 
At 5:57 PM, Anonymous Oliva trencada said...

Bon viatge Magda... esper que ho gaudexis tan com puguis... sa gent d'allà és molt sanota, sense complexos...
També bon viatge Carla,,, Dublin és una ciutat molt maca...
Salut.

 

Post a Comment

<< Home