Oliva trencada

Monday, March 31, 2008

Setmana de cap


Aquest cap de setmana hi ha dues cites curioses amb els Oliva, la primera d’elles, i per ordre cronològic, és l’exposició “Sa Bossa d’en Brossa” a la galeria Addaya d’Alaró, comença el dia 4 d’abril a les 20:00h., amb un concert de presentació, i acaba el dia 12 d’abril amb un concert de clausura també a les 20:00h.
Habitualment la música no està molt representada a les galeries. Fa 15 anys tampoc el video-art i les instal·lacions estaven molt representades, tot i que ja hi havia molts d’artistes que realitzaven obres en aquest format, resultava estrany veure aquest tipus de disciplines artístiques dins aquests espais dedicats a l’art. Avui en dia les coses han canviat, ara ens trobem en que moltes galeries i museus acullen mostres d’obres de video-art e instal·lacions, i que la gent les gaudeix de debò.
Doncs així és un bon motiu per presentar una exposició musical a la Galeria Addaya, no sabem si d’aquí 15 anys aquests tipus d’exposicions tindran la mateixa sort que el video-art i les instal·lacions, però, de ben segur, que ara és una bona aposta per una de les arts més importants a nivell vital de la humanitat: La Música. Ja que la Música és l’energia impulsora de totes les disciplines artístiques, així doncs podem afirmar que la poesia és la música de la literatura, que la pintura es la música dels colors, que la arquitectura és l’harmonia de l’espai, que el cinema és el ritme del temps, que la fotografia és la cançó enregistrada...
Sa Bossa d’en Brossa és un conjunt de 40 bosses que contenen un cd amb 13-14 poemes musicats i varis objectes trouvé per a que l’espectador pugui realitzar els seus poemes objectes a la manera brossiana, es a dir, cada bossa es diferent a l’altra, de manera que no hi ha dues iguals, ja que no hi haurà dos cd’s iguals, així ens trobaríem amb un objecte artístic musical únic, irrepetible. Es tracta d’escapar del concepte tradicional de la fabricació en sèrie dels discos per part de la indústria discogràfica.
L’altra cita és el dia 5 d’abril al Teatre de Lloseta al Festival de Paraula i Música.
Mª Antònia Oliver recitarà poemes de Maria Antònia Salvà musicats per Oliva trencada, “Maria Antònia Oliver trencada” li diem. Curiosament sa gent sempre es fa un lio, ens diu que noltros musicam poemes de Mª Antònia Oliver, quan la senyora Oliver és purament narrativa, des d’aquí faig un crit digital: Salvà!!!!!!!! Poemes de Maria Antònia Salvà!!! són el que noltros musicam.
Be, a les 20:00 estarem a l’escenari de Lloseta fent un homenatge a la literatura feta per dones, és lo més beat de la generació mallorquina, apart de Josep Maria Llompart i Blai Bonet. Per cert, el nostre concert al igual que el del Henry Rollins no estarà subtitulat.


2 Comments:

At 2:24 PM, Anonymous joan said...

Em tem que som un dels que han comès aquesta errada, i a mér per escrit. Em sap greu haver contribuit a la confussió. Ens veurem a Lloseta.

 
At 4:32 PM, Anonymous Oliveta said...

La teva rectificació et honra, de totes formes ho comentava perquè desde que esteim capficats dins l'aventura de musicar poemes de na Salvà ja ha sortit a molt de llocs que estavem musicant poemes de na Oliver, i a lo millor aquesta confusió queda més lletja a un nivell literari que no tant a un nivell musical.
Per cert, Joan, enhorabona per concert organitzat dels Satellites, molt bon concert i la gent va respondre molt be, hi havia més gent que a un concert standard dels que duen a Lloseta. Bon so i rock n´roll. Definitivament són el millor grup del mon.

 

Post a Comment

<< Home