Oliva trencada

Friday, February 29, 2008

El Saltarmatí


Joan Brossa i la seua revolta poètica fou un esclafit dins món de la poesia, els seus poemes visuals no foren meres troballes artístiques dins un món massa supeditat al llenguatge de la paraula. Ell va ajuntar imatge amb paraula sense caure dins la superficialitat de l’estètica de la imatge, i va crear un nou llenguatge poètic, que malgrat que no fos el pioner si que en va ser uns dels més que va lluitar dins el complicat i capritxós mon artístic. Fou el darrer anarquista de la poesia.
La seva obra sempre m’ha captivat, i una de les feines que tinc en marxa és la musicació d’un dels seus llibres: El Saltamartí, aquest llibre conté uns 169 poemes curts, que com a molt tenen uns 16 versos. Resulta curiós la presentació de l’enquadernat del llibre, ja que totes les pàgines estan aferrades entre si mateixes pels cantons, pel que s’ha de rompre cada pàgina per llegir el poema següent, és com anar destapant petits regals en forma de carta.
Pel que voldria ensatar una nova secció al blog: El Saltamartí, on aniré penjant els poemes d’en Brossa musicats d’una manera trencada, els tres primers escollits són Night-club, Instal·lació i Anunci, on la música és una mescla entre Loose Für i Fraguel rock.
Get your own Box.net widget and share anywhere!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home