Oliva trencada

Wednesday, April 19, 2006

Ses gravacions continuen sa marxa.


Desprès d´un inici no força afortunat, es cuatre pistes torna a funcionar com als seus millors temps, ses cintes de casette ja no queden enganxades i sa velocitat de reproducció sempre és constant.
Es curiós com un mitjà tan obsolet té vida pròpia, ara el Tascam está atravessant una de ses seves millors èpoques, està ben netet i ben engrassat per tot, a més té una toma de corrent per ell totsol. Revossa hermosura i grava cançons que una vegada tornades a reproduir han guanyat 20 anys. Seria el que a sa fotografia sa Polaroid o el que a es cinema es Super 8. Si són formats que empreaven els nostres pares i que ara pareixen unes joguines.
Però sempre he pensat que si pots fer una bona foto Polaroid o una bona toma amb es Super 8 o gravar una cançó amb es 4 pistes i que soni bé, te més mèrit que tenir es darrer ordenador d'es mercat o ser es millor tècnic d'es mon.
Ses cançons estan sortint per si mateixes, i malgrat que s´han tengut que repetir un parell de pics (Per problemes d´enganxades de cinta o problemes amb sa velocitat de rotació d' es capsal d'es Tascam que produïa desafinacions entre pistes de distints instruments o problemes de renous de massa per malfuncionament de sa font d´alimentació) més que perdre frescura, n´han guanyat, degut a que ses darreres tomes, i desprès d´estar assatjades durant hores, eren a sa primera, intentant aconseguir es màxim de netetja de tomes a sa cinta analògica. Un procés més propi d' un xinés d'es segle XV que no d' un mallorquí d'es segle XXI.
Quan estigui llest tot això vos ho faré sabrer.

5 Comments:

At 10:37 AM, Blogger Moreland Cowboy said...

volem sentir, volem escoltar es nou material d'Oliva Trencada!! Fes via Master, els fans esteim ansiosos de més bona musica!

Força Oliva!

 
At 6:55 PM, Anonymous Anonymous said...

Com amb la maqueta de Petit.....per a quan una de S`Oliva trencada?Quin concert el de Casatomada;per a quan mes concerts???

 
At 3:06 PM, Blogger Oliva trencada said...

S´està cuinant sa grabació.
Personalment no veig sa grabació com una maqueta, malgrat estigui grabada amb un cuatre pistes, és un disc conceptual, és como fer una exposició de fotos amb Polaroids o un curtmetratje o videoclip en Super 8, es format de la grabació no té perque supeditar a s´obra en sí.
Ja sé que sa tecnologia marca sa pauta, però dins aquest cas jo, com humà, vull marcar-la i fer que es sò sigui el més humà posible, el més proper i que totes ses imperfeccions tan sonores com d´interpretació expresin qualcuna cosa per els humans que ho s' escoltin.
Hi haurà dos concerts pel Maig, dissabte 13 al Casal de Joves de Llevant, i el diumenge 21 al Bar Ses Voltes, tot dos concerts seran amb es mestre Cybersheep.

 
At 11:57 AM, Blogger Delên said...

Per quan un concert d'Oliva Trencada per Ciutadella, o almenys un adelantament via internet.
Un saludo Pep.

 
At 3:39 PM, Blogger Oliva trencada said...

Juliol seria un mes apropiat per la visita, miraria que fos amb companyia de Cybersheep i amb la condició que voltros també tocassiu, més que una condició seria un honor.
Un bona aferrada i salut.

 

Post a Comment

<< Home