Oliva trencada

Friday, October 08, 2010

Heliogàbal, més que un club.


15 anys plens de concerts i de bona música a l'Heliogàbal, un bar situat al barri de Gràcia i no molt més gran que una capsa de mistos.
Però encara que no sigui un gran fogueró hi ha molt de caliu a l'Helio, i és que la gent que ho dur sap de que va, són formiguetes nocturnes que s'alimenten de música, poesia i amistat. No són tigres que van de guallons i d'alternatius hooliguenses.
Per comparativa l'Helio és com un colmado (Un "queviures" com diria en Pompeu F.) i el Cultura Club és un Carrefour. Això és la diferència entre Barcelona i Mallorca. Allà la gent forma col·lectius i s'ajuden entre ells, a Mallorca la gent és molt més individualista i els col·lectius només funcionen si hi ha pasta per enmig. És el que hi ha.
Però tornant a la festa de l'Helio i per cel·lebra-la com cal, els de Sputnik han fet un documental molt entranyable que s'emitirà el DIMECRES 13 D'OCTUBRE, A LES 23.35h -EL 33- / Reemissió: DISSABTE 18 D'OCTUBRE, A LES 11.20h -EL 33-

He ací un extracte de la proposta:
"Músics, programadors, cambrers i públic són els protagonistes corals d’un documental produït per un equip de l’Sputnik que no pretén ser un retrat de l’escena musical de la ciutat, sinó que vol mostrar com un model basat en l’entusiasme, l’autogestió, l’altruisme i el col•lectivisme pot fer viable l’aposta per la música en directe.

El programa inclou actuacions a l’Hèliogàbal d’El Petit de Cal Eril, Nueva Vulcano, Me & the Bees, Mil Pesetas, els mallorquins Oliva Trencada i la cantautora del País Basc Anari gravades per Sputnik l’abril i el maig del 2010, a més d’imatges de Mishima, Manel, Pau Riba, Jeremy Enigk, Pascal Comelade i les Gràcia jazz sessions preses al llarg dels últims anys al local.

Aquest programa estarà disponible en streaming a la web durant els set dies posteriors a la seva emissió."

Llarga vida a l'Helio, el nostre petit homenatge:Disarm the settlers
The new drunk drivers
Have hoisted the flag
We are with you in your anger
Proud brothers
Do not fret
The bus will get you there yet
To carry us to the lake
The club is open
Yeah, The club is open
Hey, the club is open
A-come on, come on, the club is open
C'mon, c'mon, the club is open
C'mon, c'mon, c'mon, the club is open...

4 Comments:

At 6:55 PM, Anonymous Anonymous said...

Hola:
per cert, la setmana que ve estaràs per València en el projecte Saltamartí, ademés de eixe duuràs discs d'Oliva trencada?
I el nou per quan?
Salut

 
At 2:18 PM, Blogger senior said...

El bar no tanca

 
At 12:43 PM, Anonymous Pep said...

Els discos d'Oliva trencada les te una gent que es diu Fona, si lis envies un e-mail (admin@fonart.com), tal vegada te responguin i ho t'ho puguin fer arribar...
Senyor Senior!!!,,, si, no tinc pèl al pit, ni a les cames,,, només els vinils em protegeixen del mal temps... Aquest dilluns la liam,,,
Que no tanquin els bars de València...

 
At 10:06 PM, Blogger senior said...

Primo, crida'm per la vesprà! Si aparegueres per ma casa a les 21h em faries un favor enorme que he de treure l'orgue elèctric del cuarto d'Ona i baixar-lo a la furgo. Et pagaria amb un bon sopar de per ahí...

 

Post a Comment

<< Home