Oliva trencada

Thursday, August 24, 2006

Menor què?

Es comenta que Menorca és la germana petita de Mallorca i ja sabem que tots els germans petits posseeixen una gran ingenuïtat, que han perdut els grans, i una capacitat lúdica-creativa, que els grans tant enyoren.
Aquest fet queda constatat musicalment a la que me atreveix a dir Moguda Menorquina, grups com els Sinevara, Delên, Arena, Snowman lost his head, Mula,... tenen molt que contar-nos als mallorquins, sobretot a aquells que miren més enllà de les seves fronteres sense tenir en conte als que tenen al voltant (amb això em refereix a aquells que es sentin per al·ludits).
Els
Sinevara, grup que practica un post-rock de cinema, és una de les grans sorpreses de aquests dos darrers anys. Quin mèrit té fer el que fan, a una illa més petita que a Mallorca, amb una proposta musical i una posta en escena que li dona mil voltes a molts de grupets Indies locals, tan artísticament com humanament.
Per una altra banda ens trobam als
Delên, grup jove de pop menorquí, que ha vist la part dolça i la part agre dels concursos musicals, però amb un futur ple d’esperança i amb unes cançons que segurament es colaran per qualcun top-ten, temps al temps.
Els
Arena, grup de arrels mediterrànies, vendrien ésser la resposta musical menorquina al Jaume Compte a la qual afegeixen un component de dansa oriental. Acaben d´enregistrar el seu primer llarg anomenat “Mosaic”.
Un
Snowman lost his head, que ens deixa gelats amb la seva proposta electrònica, es mostra com a la resposta menorquina de Cibersheep, Arnautylus o els veterans Neo-Tokyo.

Pues dit queda això, la millor manera de ésser universal és ser local, que la cultura és com l’energia, ni es crea ni es destrueix, simplement es va transformant.
Salut Balearicos!!

Sunday, August 13, 2006

Manifestació de la realitat


La sinceritat és uns dels punts vitals de la música, per tant no tenc que dir més que la realitat de les coses.
El concert de la manifestació del
Parc de les Vies va resultar un poc estrany, hi tenia molta emoció en el fet de tocar a Cort davant una plaça plena de gom a gom, cosa de la qual tampoc era conscient fins que va arribar el moment. La causa del concert era una causa noble, tocar El camí, Un arbre ban plantat (Justament a Cort), El pont de la ciutat i altres,... simbolitzava per a mi qualcuna cosa més que cançons, emperò crec que la meva falta de caràcter de movilitzador de masses i una excessiva metàfora a les lletres de les cançons vàrem fer que la gent no entengués el missatge a dir, en aquest cas a cantar.
També suposo que si hagués estat una persona amb més renom, la gent s’hagués, amb les mateixes cançons i mateixes lletres, animat un poc més, de totes formes entenc que aguantar a un tito amb una guitarreta durant més de mitja hora és un poc difícil, això si no ets en Bob Dylan o similars és complicat.

De totes formes, jo ho me vaig passar molt bé i crec que el concert va sonar bastant enèrgic, al final d’aquest hi va haver un parell de madones que em digueren que es varen emocionar molt, això em va omplir de satisfacció, aquestes madones varen entendre el missatge, segur que eren de poble, on tot té un poquet de més humanitat.
Donar gràcies a n’Angels Fermoselle per convidar-me al concert, a en Joan Castells i a na Cati pel seu suport anímic i a na Floren per estimar-me.
Oliva trencada segueix estant trencada.

Tuesday, August 01, 2006

Disc del mes de Juliol (encara no està gravat)


Aquest mes no ha hagut disc, bàsicament perque diria que ha estat un mes de grabacions dels grups illencs.
La Búsqueda, Poal, Moreland Cowboy, Delên, Club Sibarita, Trailer, etc.. estan ultimant els seus treballs, que malgrat tenguin o no discogràfica estan gravant el que noltros, els músics, coneixem per discos, no son ni demos, ni maquetes, ni casi-discos, son Discos.
Llavors, pugui ser Setembre (el mes del vi) un mes de bona collita musical i ben a segur el Discos seran com els bons vins, que a mesura que passa el temps més bons es tornen.
Un bon aperitiu serà sense dubte el concert de Presentació del disc “Alè” de Jaume Compte el pròxim divendres 11 d´agost al Parc de la Mar de Palma.
¡Salut!